Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunnar Högdahl död

/

Mellanfjärdenprofilen Gunnar Högdahl har avlidit 84 år gammal.

Annons
Gunnar Högdahl var under många år en drivande kraft för utvecklingen i Mellanfjärden - i handel, fiske, föreningsliv och turistnäring.
Han var född i Mellanfjärden där han bodde i hela sitt liv. I 14-årsåldern började han arbeta med lådtillverkning hos Sven-Erik Johansson.
Som 15-åring inledde han ett 50-årigt arbete på Hammars butik, tillika Gävlefisk, och arbetade bland annat som kontorist innan han blev chef efter legendariske Georg Hammar. I ett par år arbetade Gunnar Högdahl även för Gävlefisk i Hudiksvall.
Under många år var han hamnföreningens kassör. Han blev även hamnfogde efter Fredrik Larssons bortgång och ansvarade även för campingen.
Han var engagerad i föreningen Hamnlyckan och för museets tillkomst.
Gunnar Högdahl hade uppdrag som revisor och god man, han hjälpte även många med bokföringar och deklarationer. Han hade en matematisk begåvning och var extremt driven på huvudräkning.
Han och makan var delägare i hamnmagasinet med dess butik, kontor samt utställnings- och teaterlokal.
Närmast anhörig är makan Dagmar, född Olsson, från Jättendal med vilken han gifte sig 1945, samt barnen Anna-Lena i Hudiksvall, Margareta i Täby, Kjell i Harmånger och Gunnel i Stockholm, alla med familjer, samt bror i Hudiksvall.

Mer läsning

Annons