Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunnar och Bertil Magnusson 60 år

/

Annons
60 år fyller i morgon bröderna Gunnar och Bertil Magnusson, Sundsvall.
De föddes i Hammerdal och kom i mycket unga år till Sundsvall. Sedan dess har de, med avbrott för studier, varit bosatta här. Studentexamen avlades vid Hedbergska gymnasiet.
Efter militärtjänstgöringen, som för Gunnars del ledde fram till löjtnantsgrad, följde studier i Uppsala. Bertil kom att delta i den tidens något tumultartade kårarbete, först som kårordförande och sedan som vice ordförande i Sveriges Förenade Studentkårer.
Gunnar avlade lärarexamen i Härnösand, som sedan byggdes på med en utbildning som speciallärare. Efter ett tiotal år som lärare sadlade han om till de egna familjeföretagen Norrlandskranar och Norrlandsmaskiner, och då som vd i det senare företaget.
Bertil tillhörde de som följde med vid SPV:s omlokalisering till Sundsvall. Efter några års tjänstgöring där bland annat som personalchef övergick han till samma jobb inom dåvarande Sunds Defibrators Sundsvallsdel. Även han övergick till familjeföretagen, då som vd för Norrlandskranar, med dotterföretag i Östersund, Örnsköldsvik, Härnösand och Hudiksvall.
Bland engagemangen kan nämnas ordförandeskap i Sköns kyrkofullmäktige, Västernorrlands Byggförening och Sundfrakt.
Fritiden delas för Gunnars del mellan främst familjen och fritidshuset i Finnsäter, Offerdal, samt sport i form av Vasalopp, Vätternrundor och älgjakt.
För Bertils del gäller samma sak, först familjen sedan fritidshuset i Finnsäter, Offerdal och älgjakt.
Den gemensamma födelsedagen firas under dagen hemma hos deras far Viktor, på Institutsvägen 13.

Mer läsning

Annons