Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guy Nylund 70 år

/

Annons
70 år fyller i dag ämnesläraren Guy Nylund, Sundsbruk.
Jubilaren är född i Jakobstad, Finland. Efter svenskspråkig student- och folkskollärarexamen följde befälsutbildning i finska jägarna. Sin första tjänst som skolföreståndare hade han vid en landsbygdsskola. Efter tjänstgöring vid Ålands lyceum kom han till Sverige och Tullinge. Han kompletterade sin studier vid Lärarhögskolan i Stockholm i ämnena matte, fysik och kemi. Sin ordinarie tjänst vid Skönsbergs skola tillträdde han 1966 och var verksam där fram till sin förtidspensionering. Han har även jobbat som lärare i svenska för invandrare och inom vuxenutbildningen.
Vid sidan av läraryrket har han under 30 år varit verksam inom timmerhus-branschen. Han har bland annat formgett och planlöst ett 30-tal hus i hantverksmässigt tillverkat timmer. Dessa hus finns bland annat i Tyskland och Japan.
Ett tidigt intresse var segling och sedan barnsben även fiske. Speciellt flugfiske är hans passion sedan 40 år. Redan i 10-årsåldern spirade musikintresset då han lyssnade på Radio Luxemburg. Han började spelade trummor i ett lokalt storband och senare vid konserter med många nordiska storheter och även en del kända amerikaner på turné. Han är mångårig medlem i Jazzklubben.
Hustrun Sonja har han varit gift med i 42 år och de har döttrarna Annika, som bor i närheten, och Jessica, gift och bosatt i Skottland. Hon har två pojkar och det har blivit många resor dit för att hälsa på barnbarnen.

Mer läsning

Annons