Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hår och hundar är Gudruns passioner

/
  • Hårfrisörskan Gudrun Forsberg älskar sitt jobb. – Jag kommer att dö med en hårtott i händerna, säger Gudrun, som fyller 50 år i dag.

Som liten drack Gudrun Forsberg permanentvätska och fick magpumpas. Det blev början på en livslång passion för hår.
– De fick nog inte ut allt, jag har det i blodet, säger Gudrun som i dag driver frisersalong på Sundsvalls sjukhus.

Annons
Passionen för hår kommer från mamma, det var hennes permanentvätska som Gudrun smygdrack som liten flicka. Mamman hade hårsalong i Finsta och Gudrun är uppvuxen i Timrå.
Efter nian började Gudrun som frisörelev på Salong Chic i Sundsvall.
Skola var inget alternativ för mig, jag har inte ro att sitta på ändan, förklarar Gudrun.
1978 startade hon sin första egna salong i Timrå. Det var också då som passion nummer två kom in i hennes liv - hundarna. Gudrun skaffade en cockerspaniel och intresset tog fart. Som mest hade hon 5-6 egna hundar, bedrev uppfödning och åkte på utställningar.
Jag har alltid varit väldigt förtjust i djur, och nu när barnen flyttat är det mysigare än någonsin att ha hund. Man har ju ett barn kvar på något sätt, säger Gudrun.
Redan 1974 hade Gudrun träffat sin man Lennart på dans på Wivex i Sundsvall. När första barnet kom 1982 sålde hon sin salong och stannade hemma i tio år medan barnen var små.
1993 var yngsta dottern Jennifer sex år och Gudrun kände att hon kunde börja jobba igen. Hon hade först en liten salong på Södermalm i Sundsvall, men sedan fem år tillbaka driver hon damfriseringen på Sundsvalls sjukhus. Där är det ständig rörelse och mycket folk, något som passar Gudrun perfekt.
Att köpa den här salongen är det bästa jag gjort efter barnen. Här ska jag vara kvar tills jag dör, säger Gudrun.
Hon älskar fortfarande att arbeta med hår.
Det kommer in kunder och känner sig eländiga, och en halvtimme senare har de ett leende på läpparna. Det är nästan så att man hoppar av glädje själv!
Det finns även en tredje passion i Gudruns liv. På vintrarna pimplar hon och på sommaren går hon med kastspö längs Ljustorpsån. Fiskeintresset gör att hon kommer ut i naturen och får rensa huvudet.
De som inte fiskar missar något härligt i livet, säger Gudrun.
Hon är nöjd med att både ha fått vara hemma med barnen och satsa på yrkeslivet. Kombinationen eget företag och familjeliv har fungerat tack vare maken Lennart, som arbetar skift och tagit stort ansvar för barn och djur.
Lennart är mitt stora stöd här i livet, säger Gudrun.
Födelsedagen firas med närmaste familjen. Men i går kväll hölls en fest som Gudrun fick i present av sina tre syskon. Några dagar före födelsedagen vet Gudrun ännu inte riktigt vad som väntar.
Det är jättespännande, jag kan knappt sova på nätterna!

Fakta Gudrun Forsberg
Yrke: Hårfrisörska.
Bor: Stornäset, Alnö.
Familj: Maken Lennart, de utflugna barnen Victoria, 23, Martin, 20 och Jennifer, 18 år samt hunden Frasse.
Intressen: Hår, hundar, fiske, musik.
Aktuell: Fyller 50 år i dag söndag 11 december.

Mer läsning

Annons