Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Herbert Persson har avlidit

Annons
Herbert Persson, Alfta, har avlidit i en ålder av 85 år.
Han föddes i Bursjö, Järvsö socken, och växte upp I en syskonskara på sju barn. Som mycket ung började han arbeta inom skogsbruket och där stannade han fram till militärtjänstgöringen vid I5 i Östersund.
År 1944 gifte sig han sig med Sally Näsström och makarna kom att kampera ihop till 1992 då Herbert blev änkling.
Genom åren arbetade Herbert med allt från att vara djurskötare i Undersvik och tapetserare på Westmans möbelaffär i Alfta. En period drev han en möbelaffär i Hammarstrand och han har arbetat som väktare i Sundsvall. Detta medförde att paret flyttade runt en del och under många år bodde makarna på Runsviks herrgård i Matfors, Sundsvall.
Under den tiden började Herbert engagera sig i Pingstkyrkan och då främst i dess ungdomsverksamhet. Att arbeta med barn och ungdomar blev ett intresse som höll i sig under många år.
När Herbert blev sjukpensionär 1973 köpte paret ett torp i Silfors, Alfta. Där blev näverslöjden ett brinnande intresse för Herbert. Han var också mycket intresserad av djur och natur. Ett annat intresse makarna delade var den egna trädgården i Silfors.
Under sina sista år bodde Herbert på servicehuset Sunnangården i Alfta. Där var han en flitig besökare på hobbyverksamheten.
Närmast sörjande är dottern Margaretha, barnbarnen med familjer samt syskon.

Mer läsning

Annons