Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Herman Pettersson har avlidit

Annons
Herman Pettersson, Skönsmon, har avlidit 90 år gammal.
Han hade småländskt påbrå på sin fars sida men var född i Sundsvall. På Östermalm växte han upp som näst yngst av sex syskon. Nu finns endast den äldsta systern kvar i livet.
Han fick sitt första jobb i en däckverkstad och jobbade också med däck i Stockholm i närmare tio år. Efter tiden i Stockholm återvände han till Sundsvall och började jobba i skogen, vilket han trivdes mycket bra med. Nu träffade han också sin blivande hustru. De fick så småningom fem barn tillsammans.
Han var en mycket kärleksfull far och blev så småningom även morfar och farfar, som engagerade sig i stort och smått som barn och barnbarn hade för sig.
Hela hans liv har präglats av glädjen över och lusten till sång och musik. Evert Taube och Dan Andersson tillhörde hans favoriter. Herman Pettersson sjöng ofta och gärna själv. Taubes Fritiof i Arkadien var något av hans signum.
Fritiden har ägnats åt friluftsliv och idrottsaktiviteter. Han har åkt mycket skidor, simmat, cyklat och fiskat.
Dessutom har fritiden ägnats åt finsnickerier och möbelsnickeri. Han har även byggt hus och husbilar. En dröm var att få köra en egenhändigt byggd husbil till Spanien och tillbringa vintern där.
Herman Pettersson var en person som var oerhört fördomsfri och alltid lika positiv. Han såg möjligheterna och inte svårigheterna. Ett prov på det var när han för 15 år sedan meddelade sina barn att han själv skulle köra husbil till Spanien och de uttryckte oro inför uppgiften att han både skulle köra, läsa kartan och vägskyltarna på Autobahn samtidigt. Hans svarade då att han kollat saken med en bekant som förklarat att det inte var några problem eftersom det "bara var att hålla till höger i Hamburg".
Närmast sörjande är barnen Ewa, Kjell, Tord, Anders och Åsa med familjer, systern Gerda med familj samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons