Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hubert Nordvall har avlidit

/

Annons
Hubert Nordvall, Bredsand, har avlidit i en ålder av 87 år.
Han var född i Stockvik och växte upp tillsammans med sina sex syskon. Efter skolgången i Vapelnäs skola började han arbeta vid Stockviksverken, nuvarande Akzo Nobel. Hela sitt yrkesliv var han verksam där som kranförare och vid sin pensionering hade han varit anställd i 52 år.
Han gifte sig 1947 med Anna-Greta, född Dahl, från Skönsberg, och paret bosatte sig i Kvissleby. När det nya bostadsområdet i nedre Bredsand stod färdigt flyttade familjen dit i början av 1950-talet. Makan avled 1997 och något år senare flyttade Hubert till servicehuset Tingsta i Nolby. De sista fyra månaderna var han bosatt vid äldreboendet Havssundet i Bredsand.
Hubert var mycket sportintresserad. När han var yngre spelade han under många år fotboll för IF Örnen Stockvik, som senare bytte namn till Stockviks FF. Han var en aktiv medlem i klubben ända upp i 70-årsåldern. Skidåkning och sportfiske var andra aktiviteter han ägnade sig åt. När barnen var små reste familjen varje sommar runt i Sverige. På den tiden bodde de i tält men senare skaffade Hubert och Anna-Greta husvagn. Med den åkte de ofta till fjälls och fiskade.
Hubert största intresse genom livet var familjen. Barnen och senare barnbarnen gav honom stor glädje. En period var ett av barnbarnen dagbarn hos Hubert och Anna-Greta.
Närmast sörjande är barnen Margareta, Lisbeth och Michael med familjer, systern Karin samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons