Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundraåring på Skönsmon

Annons
I dag är det kalas på Skiftesvägen i Skönsmon. Katarina Winroth fyller hundra år.
Katarina föddes på Alnö 1905, men växte upp i Lundvallen i Sörberge.
Hon utbildades inom kök och matlagning. I slutet av 1920-talet träffade hon Gösta Winroth på en dans, och 1932 gifte de sig.
Katarina var hemmafru och tog hand om de båda barnen, Gudrun och Bo. Men hon hade många intressen och levde ett aktivt och socialt liv. Hon var med i Kvinnoklubben och gymnastikföreningen, och tillsammans med maken ägnade hon sig mycket åt sång och musik.
Helgerna var ofta fulltecknade med socialt umgänge, och Katarinas liv var fullt av vänner, musik och skratt.
Så länge Katarina orkade var hon också fysiskt aktiv och åkte gärna skidor.
Tyvärr bröt hon lårbenshalsen för tio år sedan och sedan dess ägnar hon mesta tiden framför tv:n, som hon älskar. Hon tycker om sång och musikprogram och även såpoperor där hon tittar på det vackra folket.
Snygga karlar tycker hon också om att titta på och favoriten är Robert Wells.
Att nå den aktningsvärda åldern av hundra år kan Katarina tacka dels kruskaklin och havregrynsgröten som hon fortfarande äter varje dag, men också generna. Båda hennes föräldrar blev över nittio år, och hon har en syster i livet som är 98 år gammal.
!997 blev Katarina änka och hon bor sedan dess på Skönsmohuset, där sonhustrun Edith arbetar och ser till att svärmor har det bra.
Sonen Bo och hans hustru Edith har tagit över föräldrahemmet på Skiftesvägen och i dag firas 100-årskalaset där, tillsammans med Katarina Winroths barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Mer läsning

Annons