Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga-Lisa Högman har avlidit

Annons
Inga-Lisa Högman, Ånge, har efter en lång tid av svår sjukdom avlidit i hemmet 78 år gammal.
Hon var född i Backe, Ångermanland. Hon gifte sig 1953 med Birger Högman, och efter giftermålet bosatte de sig i Långsele. 1964 flyttade familjen till Ånge. Här började hon arbeta på Järnvägshotellet för att sedan flytta till Mittlandia när det nya hotellet stod klart. På Mittlandia gjorde sig hon känd för många genom sitt glada och vänliga sätt.
Inga-Lisa ägnade sig ofta och gärna åt alla former av motion och friluftsliv. Ända fram till när sjukdomen drabbade henne förra våren deltog hon med glädje i Ånge gymnastikförenings aktiviteter. Så snart snön hade lagt sig fanns hon ute i skidspåren runt Ånge. Ett mål var gärna Friluftsfrämjandets stuga i Tjärnmyråsen, där hon ofta fanns på helgerna för att ta hand om besökande. Andra intressen var bär- och svampplockning, gärna i fjällvärlden.
Hon var också medlem i Borgsjö hembygdsförening där hon förde konsten att baka tunnbröd vidare. Stora intressen var också sömnad där hon sydde en stor del av sina egna kläder. Den egna trädgården var ett annat intresse där hon satt en ära i att kunna odla alla de grönsaker ett hushåll kan behöva. Tillsammans med maken Birger besökte hon så ofta hon kunde sitt barndomshem i Backe, som hon tillsammans med en syster förvärvade på 1970-talet.
Inga-Lisa ägnade stor omsorg om sina tre barn, och efter sin pensionering framförallt om sina barnbarn Sofia och Niklas i Östersund, Jon och Johan i Karlstad, samt Lisa och Erik i Erikslund. Närmast sörjande är maken Birger, sonen Östen och döttrarna Monica och Catrine med familjer.

Mer läsning

Annons