Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inger Eriksson har avlidit

/

Inger Eriksson, utvecklingschef på SCA Graphic Sundsvall, har avlidit efter en längre tids sjukdom. Hon blev 55 år. Hennes närmaste är maken Folke och sonen Andreas.

Annons
Inger var utvecklingschef för Östrands massafabrik och Ortvikens pappersbruk i drygt tio år. Innan Inger kom till industrin, gjorde hon en snabb karriär inom forskningen. Hon var botaniker och avlade sin forskarexamen vid skogsindustrins branschforskningsinstitut STFI. Hon anställdes på SCA Research i början av 1988, där hon arbetade med framför allt utveckling av returpappersprocesser. Ingers forskningsarbete på SCA har gett flera patent och varit av stor betydelse för SCAs tillverkning av mjukpapper och tryckpapper baserat på returpapper.
För Ortviken och Östrand arbetade Inger med produktutveckling av både massa, tidningspapper och bestruket papper. Hon drev framgångsrikt ett flertal samarbetsprojekt med betydelsefulla kunder till företaget. Vid sidan om sina egna ansvarsområden, stöttade hon vår försäljningsorganisation med stort engagemang. Hon var också inköpsorganisationen behjälplig med att hitta alternativa kemikalieprodukter. Hon har haft ett stort inflytande över många verksamheter. Några exempel är Aylesfords Newsprint, där hon satt i styrelsen, Mittuniversitetets styrelse, SCAs produktsäkerhetsråd och nationella programmet WURC (Wood Ultrastructure Research Centre).
Inger hade inte bara en stor kompetens, hon hade också en drivkraft att systematiskt arbeta mot uppsatta mål. Inger hade en fantastisk energi, vilja och arbetskapacitet. Hon kunde också växla perspektiv och se helheter. Inger har genom det nätverk hon haft inom SCA, påverkat SCAs inriktning och forskning inom de områden där hon haft en odiskutabel auktoritet.
När Inger mitt i liv och karriär drabbades av en svår sjukdom, var hennes reaktion typisk för hennes sätt att möta svårigheter och utmaningar. Med oerhörd kraft och analytisk förmåga, kämpade hon mot dåliga prognoser. Under den tiden skötte hon inte bara sitt arbete utan hon var också ett gott stöd för många i en liknande situation och tog initiativet till bildandet av en lungcancerförening i Sverige.
Hon lyckades inte ändra den slutliga utgången, men hon vann ett antal ronder mot de sämsta odds och vann därmed tid för sig, sin familj och sina vänner.
Det är med största sorg och saknad som vi konstaterar Ingers bortgång och våra tankar går givetvis till Ingers man Folke, sonen Andreas och övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons