Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingrid Hultin har avlidit

Ingrid Hultin, Trollhättan, avled den 10 juli i en ålder av 88 år.

Annons

Barndomsåren hade hon på Alnö där hon var näst äldst med tre bröder. Modern var sjuklig så hon fick tidigt hjälpa till att ta hand om familjen. Under krigsåren sökte hon sig som tonåring söderöver för att tjäna sitt uppehälle. Bland annat arbetade hon i hushållet hos disponenten för Billerud, Säffle, och som väverska på en fabrik i Mölndal. Under 40-talet fick hon också möjlighet att utbilda sig till sjuksköterska. Mot slutet av 40-talet mötte hon sin blivande man Lennart och de gifte sig 12 augusti 1950. De fem kommande åren kom de tre barnen. Under den tid barnen växte upp, arbetade hon som så många i hennes generation i hemmet.

Maken Lennart studerade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och vikarierade som kantor i Borgsjö Kyrka. 1963-1964 bodde familjen i Ånge och flyttade sen upp till Kramfors i Ångermanland. Maken var rektor på musikskolorna på båda dessa ställen. På sjuttiotalet var barnen stora nog för att Ingrid återigen skulle söka sig ut i arbetslivet. Resten av sina verksamma år arbetade hon som föreståndarinna inom åldringsvården. Först på Gudmundsgården i Kramfors, senare Vasagården i Vadstena och Stavregården i Trollhättan. Där hade hon också sin sista adress och bodde där vid tiden för sitt dödsfall.

Ingrids hela liv gick ut på att vara till hjälp och ta hand om andra. Först i sin mors ställe, senare inom sjukvården, sin egen familj och slutligen inom åldringsvården. Hon älskade att vara i skog och mark och hämta dess frukter. Sång låg henne varmt om hjärtat och i kör sjöng hon ända fram tills för några år sedan. Hon var även produktiv och skicklig inom handarbete i olika former. Inte minst hennes broderade dukar är kända för att vara lika fina på aviga som rätsida.

Hon sörjes närmast av barnen Kristina, Stig-Lennart och Anna-Karin med familjer.

Mer läsning

Annons