Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingvar Ahlström har avlidit

Annons
Ingvar Ahlström, Kvissleby, har avlidit i en ålder av 97 år.
I 96 år bodde han i Kiruna och var en känd profil där. 2002 valdes han till Årets Kirunabo. 2004 flyttade han tillsammans med hustrun Svea till Kvissleby för att komma närmare dottern och hennes familj.
Idrottande och motion var viktigt för Ingvar Ahlström och han var under många år framgångsrik i skidspåren. Han åkte skidor fram till dess han var i 90-årsåldern och låg också bakom skapandet av Ahlström-spåret i Kiruna.
1930 träffade han sin hustru Svea, de gifte sig 1935 och fick dottern Inger. Paret fick många lyckliga år tillsammans och skulle ha firat sin 70-åriga bröllopsdag i år.
Redan som 17-åring började han arbeta inom Konsum och fortsatte med det i 30 år. Därefter bytte han verksamhetsområde och blev vaktmästare åt Kiruna kommun, bland annat vid Skolkansliet där han var kvar fram till sin pensionering.
Från tidiga ungdomsår var han medlem i SAP i Kiruna och genom åren hade han ett flertal kommunala styrelseuppdrag. Han var även aktiv brandman.
Närmast sörjande är hustrun Svea, dottern Inger med make Olle, barnbarnen Anita och Gunilla samt barnbarnsbarnen Jim och Ida.

Mer läsning

Annons