Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ira Landell har avlidit

Annons
Ira Landell, Kvissleby, har avlidit i en ålder av 76 år.
Han växte upp i Njurunda med sina föräldrar Anna och Axel Landell och elva syskon.
Efter sex år i folkskolan började Ira arbeta vid Svartviksfabriken. Där var han kvar tills fabriken lades ner. Då lämnade han Medelpad och flyttade till Rågslätt men arbetade i Bankeryd. Efter fem år blev längtan norrut för stark och han återvände till Njurunda. Han fick jobb på Gränges och arbetade där fram till sin pensionering.
Han gifte sig i unga år och fick två söner. Makarna gick skilda vägar efter några år och Ira var sedan länge sambo med Gunvor Hedberg.
Ira Landell satte sina närmaste främst och var en pappa som ställde upp. Svartviks IF, den klubb han spelade fotboll för i unga år, hade en speciell plats i hans hjärta. Sedan han slutat spela själv blev han senare materialförvaltare och så småningom en hängiven supporter.
Från att ha varit en rörlig man som gillade långa promenader övergick han mer och mer till att spela boule med några pensionärskompisar. De promenaderna han tog på senare tid var till Spelbutiken, där han träffade bekanta och fick en trevlig pratstund.
Närmast sörjande är sambon Gunvor, sonen Lars med hustrun Elisabet och deras barn Joakim och Sofia, sonen Leif och hans barn Linda och Daniel, systern Elsy samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons