Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Janne Krantz blir dalmas

/
  • Titti och Janne Krantz har börjat ladda med banankartonger inför flytten.
  • Fiolen har varit Janne Krantz vapendragare sedan 1977.

Musikern och underhållningsprofilen lämnar Hudiksvall och flyttar till Dalarna.
– Jag ser fram emot en spännande tillvaro där, säger han.

Annons

Hustrun Titti Krantz har barn och barnbarn i Dalarna och längtar hem till sina rötter. Janne själv har ingenting som håller honom kvar i Hudiksvall längre, förklarar han. Barnen är utflugna, föräldrarna borta.

– Och jag har fler spelkompisar där nere än vad jag har här. Det ska bli skönt att slippa åka så mycket.

Det riktiga startskottet för flyttplanerna gick i augusti, när de var på semester på Hawaii. De satt och tittade på nätet och hittade ett hus i Vikarby som såg så fint ut.

– Vi sa att är det kvar när vi kommer hem så kör vi, berättar Janne.

Det blev inte just det huset, men tanken var planterad. Paret åkte ner, gick på några visningar och slog till på ett hus i Tällberg. Villan på Breda gatan, som har varit Jannes och Tittis hem i tio år, är sålt efter en snabb affär och flyttlasset går vid nyår.

– Jag ser en spännande tillvaro i Dalarna. Jag ska spela in en skiva i vår och har skrivit en ny låt som heter Vals från Östanhol. Det är där vi ska bo, säger Janne.

Efter en svår sjukdomstid har Janne Krantz ett nytt perspektiv på livet. 2009 fick han besked om att han hade drabbats av cancer. Efter ett halvår med provtagningar och letande hittades själva tumören i halsen, i själva tungbasen. Operation och tuffa behandlingar tog på krafterna. Han rörde inte ett musikinstrument under tiden. Men till slut gick han och hämtade gitarren, spelade lite och provade att sjunga.

– Det gick. Jag grät i 20 minuter, så glad var jag. Jag får kapa de högsta tonerna, men det märker inte publiken.

De gamla favoriterna kan han spela och sjunga ändå. Pessimistkonsulten och några andra låtar är stående favoriter, varvade med både gamla och nya historier.

– Vi kommer hit till påsk igen, till Bror-Eric, lovar Janne och Titti Krantz.

Mer läsning

Annons