Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Japansk prinsessa gifter sig och blir "vanlig"

/

Annons
Prinsessan Sayako, kejsar Akihitos enda dotter, gifte sig på tisdagen med sin ungdomsvän Yoshiki Kuroda och inträdde därmed i de "vanliga" japanernas skara.
Det var en privat ceremoni på ett hotell i Tokyo. Sayako bar en enkel, lång vit klänning och pärlor. Hon gick några steg bakom brudgummen in i ett sparsmakat dekorerat rum där den traditionella shintoceremonin hölls.
Paret vigdes i närvaro av ett 30-tal nära släktingar, bland dem kejsarparet.
Äktenskapet med den aristokratiske stadsplaneraren Kuroda innebär att Sayako avstår från prinsesstiteln och byter kejsarpalatset mot en lägenhet i Tokyo.
 Jag vill lära mig allt möjligt nytt och ser framemot ett nytt liv som medlem av familjen Kuroda, sade Sayako på en kort presskonferens som sändes direkt i sex japanska tv-kanaler.
Den 36-åriga Sayako tycker om fågelskådning och traditionell japansk dans. Hon har levt ett ganska tillbakadraget liv. Hennes svägerska, kronprinsessan Masako, har gjort ett omvänt byte från ett vanligt liv - om än som diplomat - till kejsarhovet. Hon har funnit det besvärande och varit borta från officiella uppdrag långa perioder. På bröllopet var hon dock med.
Den 40-åriga Kuroda har hittills delat lägenhet med sin mamma. De tu nygifta ska nu så småningom flytta in i en ny lägenhet.

Mer läsning

Annons