Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jubileum Röda Kors-kretsen i Skönsberg

/
  • Skönsbergskretsens nuvarande ordförande Inga-Britt Nilsson och dess tidigare ordförande Tore Magnusson vid 65-årsjubileet.

Annons
Röda Korsets Skönsbergskrets har firat sina modiga 65 år. När kretsen startade 1940 stod Europa i brand och intresset för Röda Korset ökade markant. En stor del av Sveriges manliga befolkning låg i beredskap "någonstans i Sverige" och detta präglade kretsens arbete. Man stickade strumpor till Kronprinsessan Margarethas Landstormsfond, tillverkade babyutstyrslar, ställde i ordning linne- och utrustningsförråd samt deltog i sockerinsamling till Norge och Finland.
Inom kretsen har det även tagits flera initiativ med betydelse för kommunen som till exempel Lekoteket vid Sundsvalls sjukhus 1975. Det övertogs 1988 av landstinget.
Nu har kretsen till exempel stödgrupper för hemvårdare och flyktingverksamhet i Fagerdal. Medlemmarna besöker äldre och fungerar även som ledsagare. Varje vecka ordnas rörelseterapi vid olika sjukhem och i den egna lokalen på Vinkelgatan sys det babypaket som ska skickas vidare till behövande. Bössinsamling är en annan gren i verksamheten och vid tsunamikatastrofen samlades över 500 000 kronor in av kretsen.
Närmast på agendan står planerandet av julfirande för dem som vill ha sällskap på julaftonen.

Mer läsning

Annons