Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar 16 maj

Annons
Skådespelerskan Meg Westergren fyller 73 år på måndag (16/5).
Stockholm (PM)
Som dotter till Håkan Westergren och Inga Tidblad var det naturligt för Meg Westergren att bli skådespelerska, även om hon först studerade modedesign. Hon har gjort många filmroller, men det är främst i komedier på teaterscenen vi har sett henne. Dessutom var hon med i "Gäster med gester" och tv-såpan "Goda grannar" på 80-talet. (PM)
-
Fotbollspelaren Ove Kindvall fyller 62 år på måndag (16/5).
Stockholm (PM)
Ove Kindvall var en av Sveriges bästa fotbollspelare på 60- och 70-talen. Han sköt Sverige till VM 1970 tack vare två mål mot Frankrike i en kvalmatch och fick för det bragdguldet 1969. Som proffs i holländska Feyenoord blev han en av Europas främste målskyttar. Numera jobbar Ove Kindvall med sponsring hos Svenska spel. (PM)
-
Skådespelaren Pierce Brosnan fyller 52 år på måndag (16/5).
Stockholm (PM)
Pierce Brosnan föddes i Irland och lockades av filmens mystik till England och sedan vidare till Hollywood. Där slog han igenom som deckaren Remington Steele i tv-serien med samma namn i början av 80-talet. Redan då var han påtänkt för rollen som James Bond, men inte förrän 1995 kunde han spela agent 007 på vita duken. Det har blivit ytterligare tre filmer. Nu säger han själv att det inte blir några fler. (PM)
-
Artisten Janet Jackson fyller 39 på måndag (16/5).
Stockholm (PM)
Janet Jackson är den i familjen Jackson som förutom storebror Michael har nått störst framgång som artist. Hon slog igenom på allvar 1986 med albumet "Control" och har sedan radat upp hitlåtar, som bland annat "That's the way love goes" och "Rhythm nation". I fjol fick hon uppmärksamhet av oönskad sort när hon "oavsiktligt" visade ena bröstvårtan i amerikansk tv under pausunderhållningen på sportevenemanget Super Bowl. (PM)

Mer läsning

Annons