Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar 29 april

Annons
Förre ambassadören Wilhelm Wachtmeister fyller 82 år idag.
Stockholm (PM)
Wilhelm Wachtmeister var under 15 år Sveriges ambassadör i Washington. Han hade som sådan utmärkta kontakter och spelade bland annat tennis med blivande presidenten George Bush. De sista åren var han doyen för hela diplomatkåren. Greve Wachtmeister arbetade i utrikesförvaltningen i nästan 45 år. På 1960-talet var han bland annat Dag Hammarskjölds sekreterare i FN. (PM)
-
Sångaren Lasse Tennander fyller 60 år idag.
Stockholm (PM)
Lasse Tennander gav häromåret ut en ny skiva efter några år tystnad. Där tolkade han Evert Taubes visor. Trubaduren Tennander blev annars mest känd som en av proggens förgrundsgestalter. Hans "Ska vi gå hem till dig eller hem till mig" och "Stolta stad" är klassiker, som finns med på den samlingsskiva han just släppt. Tennander har även arbetat som kabaréartist och ståuppkomiker. (PM)
-
Komikern Jerry Seinfeld fyller 51 år idag.
Stockholm (PM)
Jerry Seinfeld är iakttagelsehumors främste, en mästare på att göra stor humor av små observationer om vardagen, som i tv-serien som bär hans namn. "Seinfeld" gick i nio år i USA och går fortfarande i tv i Sverige. Jerry Seinfeld är född i New York och uppträdde som ståuppkomiker innan tv-genombrottet kom. Nu har han dragit sig tillbaka, bildat familj och ägnar sig med liv och lust åt att göra reklamfilm. (PM)
-
Skådespelerskan och programledaren Birgitte Söndergaard fyller 48 år idag.
Stockholm (PM)
Birgitte Söndergaard har så sakteliga flyttat över sin karriärs tyngdpunkt från skådespeleriet till tv-världen. Men från början var hon skådis med roller i dramaserien "Det var då" och i filmerna "Zorn" och "SOS - segelsällskapsresan". Under flera år var hon programledare i "Mänskligt" i TV3 och har även lett det populära "Spårlöst försvunnen" i samma kanal. (PM)
-
Politikern Åsa Domeij fyller 43 år idag.
Stockholm (PM)
Åsa Domeij har gjort storstilad comeback i rikspolitiken. Hon var nära att bli miljöpartiets språkrör inför valrörelsen 2002, men fick inte göra det på sina villkor och hoppade av. Nu är hon vice ordförande i riksdagens jordbruksutskott. Åsa Domeij blev ett känt ansikte när miljöpartiet kom in i riksdagen första gången 1998. Sedan dess har hon arbetat som agronom och varit kommunalråd i Uppsala. (PM)

Mer läsning

Annons