Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar 30 april

Annons
Sångaren Willie Nelson fyller 72 år på lördag (30/4).
Stockholm (PM)
Willie Nelson är en av de största inom countrymusiken, men Texasfödde Nelson var 40 år gammal när genombrottet kom i början av 1970-talet. Albumet "Stardust" blev en storsäljare, men hans hårda leverne och ständiga kamp mot det amerikanska skatteverket har gjort honom minst lika känd. Sedan 1980-talet arrangerar den socialt medvetne Nelson varje år Farm Aid till förmån för fattiga lantarbetare. (PM)
-
Kung Carl XVI Gustaf fyller 59 år på lördag (30/4).
Stockholm (PM)
När Kung Carl Gustaf firar sin födelsedag i år är han kanske populärare än någonsin, tack vare sin insats i samband med flodvågskatastrofen i julas. Folket verkade uppskatta att han talade öppet om hur det är att mista en far. Kungens far, prins Gustav Adolf dog ju när kungen var liten. Carl XVI Gustaf har regerat i snart 32 år och blir folkpensionär om sex, men lär stanna kvar på jobbet. Det var den 15 september 1973 som kungen steg upp på tronen efter att farfar Gustaf VI Adolf avlidit. (PM)
-
Skådespelerskan Kirsten Dunst fyller 23 år på lördag (30/4).
Stockholm (PM)
Kirsten Dunst har vuxit upp framför biobesökarnas ögon. Som elvaåring spelade hon mot Tom Cruise i "En vampyrs bekännelser". Sedan har hon gjort uppmärksammade roller i "Bring it on", "Virgin suicides" och "Dick". Hon kunde även ses i uppföljaren till "Spider-man" mot Tobey Maguire. (PM)

Mer läsning

Annons