Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar fredag 11 mars

Annons
Finansmannen Rupert Murdoch fyller 74 år på fredag (11/3).
Stockholm (PM)
Rupert Murdoch är en av världens rikaste och mest inflytelserika mediebaroner, som kontrollerar tidningar, tv-kanaler och filmbolag i USA, Europa, Asien och Australien. Däribland tv-bolaget Sky och Fox, samt tidningarna New York Post och brittiska boulevardtidningen The Sun. Den australienfödde Murdoch ärvde några tidningar 1954 och byggde upp en gigantisk mediekoncern. 1969 expanderade han till England och sedan USA och Asien. (PM)
Sångerskan Nina Hagen fyller 50 år på fredag (11/3).
Stockholm (PM)
Nina Hagen blev något av den europeiska punkvågens första dam. Hon föddes i Östberlin, men flyttade till väst 1976 och influerades av den brittiska punkmusiken. Med album som "Unbehagen" och "Nunsexmunkrock" blev hon en kultfigur. Men när punkvågen dog ut försvann hennes karriär. (PM)
Skådespelaren Jonas Karlsson fyller 34 år på fredag (11/3).
Stockholm (PM)
Jonas Karlsson är något av den yngre generationens leading man bland skådespelare, med mycket varierande roller. Han har spelat allt från julhund i julkalendern till Puck i "En midsommarnattsdröm" på Dramaten. Senast kunde hans ses i tv-serierna "Danslärarens återkomst" och "Om Stig Petrés hemlighet". Dessutom debuterade han nyligen som dramatiker med pjäsen "Nattpromenad" på Stockholms stadsteater.
-

Bildtexter:

fd050311_1.jpg
Finansmannen Rupert Murdoch fyller 74 år fredag 11 mars.
Foto: James Knowler/Reuters

Mer läsning

Annons