Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar fredag 14 oktober

Annons
Skådespelaren Roger Moore fyller 78 år på fredag (14/10).
Stockholm (PM)
Roger Moore har lagt skådespeleriet på hyllan och reser numera jorden runt som Unicef-ambassadör och kändis. Han är för alltid ihågkommen som James Bond i sju filmer, men också som den elegante Simon "Helgonet" Templar i tv-serien. Han lyckades aldrig etablera sig i Hollywood och har mest gjort europeiska film- och tv-produktioner. Roger Moore lever numera med svenskan Kicki Tholstrup. (PM)
-
Förre biståndsministern Pierre Schori fyller 67 år på fredag (14/10).
Stockholm (PM)
Pierre Schori har varit en central person i socialdemokraternas och därmed Sveriges utrikespolitik i snart 30 år. Han är numera FN:s speciella sändebud i Elfenbenskusten efter att ha varit FN-ambassadör i fyra år, biståndsminister, kabinettssekreterare och EU-parlamentariker. Schori har varit ett kontroversiellt namn, bland annat som ansvarig för socialdemokraternas politik gentemot tredje världens länder. (PM)
-
Sångaren Cliff Richard fyller 65 år på fredag (14/10).
Stockholm (PM)
Cliff Richard är nationalskatt i Storbritannien där han kom fram som en familjevänlig version på Elvis Presley i slutet av 50-talet. Han har haft över 100 låtar på hitlistan i hemlandet, ofta inspelade med Shadows. Det har även blivit flera filmer. Bland hitlåtarna märks "Living doll" och "Summer holiday". 1968 tävlade han med "Congratulations" i schlager-EM. (PM)
-
Revyskaparen Peter Flack fyller 59 år på fredag (14/10).
Stockholm (PM)
Peter Flack är svensk revykung med Örebro som bas. Sedan 1976 har han satt upp revyer, ofta med sin figur Hjalmar Berglund. Den senaste heter "Det våras för Hjalmar", som har premiär i november. Han har även gjort en mängd radio- och tv-program. Och närmast intagit en missionerande roll när det gäller revykonsten i Sverige. (PM)
-

Bildtexter:

fd051014_1.jpg
Peter Flack
Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Mer läsning

Annons