Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar fredag 21 oktober

Annons
Israels förre premiärminister Benjamin Netanyahu fyller 56 år på fredag (21/10).
Stockholm (PM)
Benjamin Netanyahu var Israels premiärminister mellan 1996 och 1999. Han valdes året efter att Yitzhak Rabin blivit mördad av en israelisk extremist. Som ledare för högerpartiet likud fortsatte han till en början med fredsprocessen med PLO, men blockerade ofta i praktiken fredsarbetet. 1999 förlorade han rollen som partiledare och premiärminister och är nu premiärminister Sharons främste rival, numera utanför regeringen. (PM)
-
Skådespelaren och författaren Carrie Fisher fyller 49 år på fredag (21/10).
Stockholm (PM)
Carrie Fisher är dotter till Debbie Reynolds och Eddie Fisher och bestämde sig också för en karriär i Hollywood. Hon spelade prinsessan Leia i "Stjärnornas krig"-filmerna och hade även en viktig biroll i "När Harry träffade Sally". Men hon har också haft stor framgång som författare. Bland annat i Hollywoodsatiren "Postcards from the edge". (PM)
-
Utförsåkaren Lars-Börje Eriksson fyller 39 år på fredag (21/10).
Stockholm (PM)
Lars-Börje Eriksson vann sensationellt en bronsmedalj i super-G vid OS i Calgary 1988. Bara kort därefter tvingades han avsluta sin karriär på grund av skada 1991. Han vann två världscupsegrar (en i super-G och en i storslalom). Sedan karriären tog slut har han varit egen företagare hemma i Åre. (PM)
-

Bildtexter:

fd051021_1.jpg
Benjamin Netanyahu
Foto: Reuters

Mer läsning

Annons