Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar lördag 12 mars

Annons
Sångaren Owe Thörnqvist fyller 76 år på lördag (12/3).
Stockholm (PM)
Owe Thörnqvist anses av många vara rockens fader i Sverige. Hans repertoar på 50-talet, såsom "Varm korv boogie" och "Titta, titta" lånade mycket av de musikformer som blev rock på andra sidan Atlanten. På 60-talet blev krogscenen miljön för Owe Thörnqvist. Han flyttade till Spanien och bodde där ganska mycket, men har på senare år spelat flitigt här hemma och vann faktiskt en Grammis för några år sedan. (PM)
Skådespelaren och musikern Janne "Loffe" Carlsson fyller 68 år på lördag (12/3).
Stockholm (PM)
Janne "Loffe" Carlsson började som musiker, det är det inte många som känner till nu när han är mer känd för videoprogrammet "Låt kameran gå", såpan "Vänner & fiender" och filmen "Jordgubbar med riktig mjölk". Men han var faktiskt cool trummis i bandet "Hansson & Karlsson". Det var i tv-serien "Någonstans i Sverige" han blev "Loffe" med hela svenska folket. (PM)
Kriminologen Leif GW Persson fyller 60 år på lördag (12/3).
Stockholm (PM)
Leif GW Persson är Sveriges mest kända kriminolog, med hög profil efter medverkan i program som "Efterlyst" och, i andra sammanhang, "Grabbarna på Fagerhult" med Jan Guillou. Han är professor på polishögskolan sedan 1991. Det har även blivit flera kriminalromaner, den senaste heter "En annan tid, ett annat liv" och utsågs till årets deckare av Svenska deckarakademin. (PM)
Sångerskan Liza Minnelli fyller 59 år på lördag (12/3).
Stockholm (PM)
Liza Minnelli kom som dotter till Judy Garland och filmregissören Vincente Minnelli tidigt in i filmbranschen. Det stora genombrottet kom 1972 i filmen "Cabaret", som hon fick en Oscar för. Det har blivit rader av stora framgångar, men Liza Minnelli tycks också ha ärvt sin mors demoner och kämpat febrilt mot missbruk av olika slag genom åren. (PM)
-

Bildtexter:

fd050312_1.jpg
Sångerskan Liza Minnelli fyller 59 år på lördag 12 mars.
Chip East/Reuters

Mer läsning

Annons