Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar lördag 14 maj

Annons
Tv-journalisten Åke Ortmark fyller 76 år på lördag (14/5).
Stockholm (PM)
Åke Ortmark var tillsammans med Gustaf Olivecrona och Lars Orup en av "de tre o:na", som gjorde sig kända för att vara tuffa utfrågare av politiker i tv på 1960-talet. 1986 lämnade han Sveriges Television och fortsatte vid Executive Channel. Efter pensionen har han haft ett intervjuprogram i TV8. (PM)
-
Förre SAF-ordföranden Ulf Laurin fyller 71 år på lördag (14/5).
Stockholm (PM)
Ulf Laurin har länge varit en makthavare i näringslivet och i golf-Sverige. Han var styrelseordförande i SAF mellan 1989 och 96. Tidigare var han vd för återvinningsbolaget PLM mellan 1970 och 89. Ulf Laurin var även ordförande i Svenska golfförbundet mellan 1992 och 2001. (PM)
-
Förre riksdagsledamoten Sven Hulterström fyller 67 år på lördag (14/5).
Stockholm (PM)
Sven Hulterström satt i Riksdagen i 18 år och var något av en grå eminens med mycket makt, på slutet var han gruppledare för socialdemokraterna. Hulterström är före detta kommunalråd i Göteborg och har suttit i regeringen, som kommunikations- och socialminister. Dessutom har han varit ordförande i Riksbanksfullmäktige. (PM)
-
Filmregissören George Lucas fyller 61 år på lördag (14/5).
Stockholm (PM)
George Lucas slog igenom som filmmakare med ungdomsfilmen "Sista natten med gänget" 1973. Det gav honom möjligheten att få filma "Stjärnornas krig", det epokgörande rymdeposet som fått flera efterföljare och gjort George Lucas väldigt förmögen. En del av pengarna har han plöjt ner i bolaget ILM som är världsledande inom specialeffekter på film. På onsdag (19/5) är det premiär för den sista "Star wars"-filmen, "Mörkrets hämnd". (PM)
-

Bildtexter:

fd050514_1.jpg
Åke Ortmark fyller 76 år den 14 maj.
Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Mer läsning

Annons