Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar måndag 17 oktober

/

Annons
Cirkusproducenten Henry Bronett fyller 44 år på måndag (17/10).
Stockholm (PM)
Henry Bronett tog tillsammans med sin lillebror Robert över skötseln av Cirkus Scott efter sin far François. Nu har de gått skilda vägar och Henry Bronett driver i dag Cirkus Bronett och i vår turnerar han med Cirkus Symfoni, en show som ska turnera i Sveriges konserthus. Egentligen skulle Henry Bronett bli skådespelare och gjorde efter Scenskolan en minnesvärd roll i såpan \"Varuhuset\" på 80-talet. Men efter faderns död lade han teaterdrömmarna på hyllan och axlade sin fars mantel. Tidigare i år kom han dessutom ut med kokboken \"Största möjliga njutning\". (PM)
-
Sångerskan Anne-Lie Rydé fyller 49 år på måndag (17/10).
Stockholm (PM)
Anne-Lie Rydé började som rocksångerska i bandet Extra i slutet av 70-talet. Hon har gett ut soloskivor och turnerat med många av Sveriges främsta artister. I början av 90-talet växlade Anne-Lie Rydé in på ett nytt spår med albumet \"Stulna kyssar\" med nya versioner av gamla Svensktoppshits. De två senaste åren har hon ställt upp i Melodifestivalen utan att gå vidare till finalen. (PM)
-
Artisten Wyclef Jean fyller 33 år på måndag (17/10).
Stockholm (PM)
Wyclef Jean kom fram som en av tre medlemmar i hiphopkollektivet Fugees, men har även lyckats väldigt bra på egen hand. Som soloartist har han dessutom uppvisat en imponerande bredd där han blandat sina jamaikanska influenser med rock, folkmusik och rap. Wyclef har även gjort succé som låtskrivare och producent åt bland andra Whitney Houston. Snart släpper Fugees en ny skiva. (PM)
-
Rapparen Eminem fyller 33 år på måndag (17/10).
Stockholm (PM)
Eminem föddes som Marshall Mathers och har blivit rapvärldens allra störste och mest kontroversielle artist. Han upptäcktes av stjärnproducenten Dr Dre som tog honom under sina vingar. Deras samarbete har genererat storsäljande album men också mängder av kontroverser. Karriären har gått på högvarv ändå till i slutet av sommaren då Eminem ställde in sin Europaturné på grund av utbrändhet. (PM)
-

Bildtexter:

fd051017_1.jpg
Anne-Lie Rydé
Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Mer läsning

Annons