Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar måndag 3 april 2006

/

Annons
Tysklands förre förbundskansler Helmut Kohl fyller 76 år på måndag (3/4).
Stockholm (PM)
Helmut Kohl var Västtysklands och sedermera det förenade Tysklands förbundskansler mellan 1982 och 1996. Han var en rese, både fysiskt och inom Europa, där han med Frankrikes Mitterrand drev EG- och EU-integrationen stadigt framåt. Men efter valförlusten 1998 avslöjades omfattande ekonomiska oegentligheter inom hans parti, CDU, som kastade en mörk skugga över hans politiska liv. (PM)
-
Professor Stephan Rössner fyller 64 år på måndag (3/4).
Stockholm (PM)
Stephan Rössner är en av världens främsta forskare på fetma, ett känt ansikte som ofta syns i tv och tidningar. Han har skrivit flera böcker med råd om hur man äter bättre och varit kostexpert i tv. Sedan 1997 är han chef för överviktsenheten på Huddinge sjukhus. Han fick professorstitel på Karolinska institutet i Stockholm 1990. (PM)
-
Filmstjärnan Eddie Murphy fyller 45 år på måndag (3/4).
Stockholm (PM)
Eddie Murphy kom fram i början av 80-talet i storsuccéer som "Ombyta roller" och "48 timmar". Med "Snuten i Hollywood" blev han en världsstjärna. Sedan 90-talet har han ofta gjort barnfilmer, som två filmer om "Dr Dolittle". Som så många andra amerikanska komiker fick Eddie Murphy sin start i det legendariska tv-programmet "Saturday Night Live". (PM)
-

Bildtexter:

fd060403_1.jpg
Stephan Rössner
Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Mer läsning

Annons