Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar måndag 5 december 2005

/

Annons
Sångaren Little Richard fyller 73 år på måndag (5/12).
Stockholm (PM)
Little Richard är en av rockmusikens stora föregångare. Redan i början av 50-talet experimenterade han med den musikform som skulle bli rock \'n\' roll. Med hittar som \"Tutti-frutti\" och \"Lucille\" och sin extravaganta stil kapade han åt sig en egen plats i rockhistorien. Han turnerar och spelar fortfarande. För en handfull år sedan var han i Sverige med Jerry Lee Lewis och Chuck Berry. (PM)
-
Operasångaren José Carreras fyller 59 år på måndag (5/12).
Stockholm (PM)
José Carreras är en av de tre tenorerna. Han är spanjor och debuterade 1970 hemma i Barcelona. Världskarriären tog fart ganska snabbt därefter, bland annat med framträdanden på Metropolitan i New York. Men han fick göra ett uppehåll för att bekämpa leukemi mellan 1985 och 1988, men kunde sedan återuppta sjungandet. (PM)
-
Skådespelaren och regissören Peter Dalle fyller 49 år på måndag (5/12).
Stockholm (PM)
Peter Dalle var Lorrygängets regissör och kreativa motor. Han skriver det mesta av humorgängets material. De gjorde sin första tv-serie ihop i slutet av 80-talet. Han har även regisserat filmer och inlett ett samarbete med Hans Alfredson, både med krogshow och Dramatenpjäs. I vinter spelar Peter Dalle och Robert Gustafsson farsen \"Lögn i helvete\" i Stockholm, samtidigt som Dalle regisserar nya filmen \"Trettonde aposteln\". (PM)
-
Artisten och regissören Johan Renck fyller 39 år på måndag (5/12).
Stockholm (PM)
Johan Renck kallar sig Stakka Bo när han sysslar med musik. Det gjorde han i tio år med låten \"Here we go\" som största hit. Det har gått några år nu sedan senaste albumet \"Jr\". Johan Renck har mer ägnat sig åt sin andra karriär som regissör, för reklamfilmer och musikvideor med bolag tillsammans med Jonas Åkerlund. Han har gjort videor åt storstjärnor som Madonna och New Order.

Mer läsning

Annons