Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar måndag 7 november

Annons
Väckelsepredikanten Billy Graham fyller 87 år på måndag (7/11).
Stockholm (PM)
Billy Graham har blivit USA:s främste religiöse ledare, presidenters själasörjare från Truman till Bush och den Amerika vänder sig till i krislägen. Han blev baptistpastor 1939 och har missionerat i Asien och Europa innan tv, böcker och tidskrifter gjorde honom till en religiös stjärna över hela världen på 50-talet. (PM)
-
Radioproducenten Hasse Tellemar fyller 82 år på måndag (7/11).
Stockholm (PM)
Hasse Tellemar slutade med "Ring så spelar vi" 1988 efter nästan 20 år som programledare för ett av radions populäraste program. Han blev ett begrepp i radion. Tellemar började där 1957 och låg bakom en lång rad underhållningsprogram. Men i grunden är Södertäljesonen musiker som har spelat såväl dragspel och bas med bland andra Thore Ehrlings orkester. (PM)
-
Journalisten Staffan Heimerson fyller 70 år på måndag (7/11).
Stockholm (PM)
Staffan Heimerson personifierade tillsammans med Ulf Nilson och Herman Lindqvist världsreportrarna som för sina tidningar reste jorden runt och rapporterade från krig och andra oroshärdar. Han har till och från arbetat för Aftonbladet sedan 1962 och hördes på 90-talet i radion från Jugoslavien-krigen och Australien. (PM)
-
Förra anstaltschefen AnnBritt Grünewald fyller 64 år på måndag (7/11).
Stockholm (PM)
AnnBritt Grünewald var chef på Österåkers kriminalanstalt i 20 år från 1978 till 1998. Hon gjorde sig även känd som en stridbar samhällsdebattör och författare som inte bara haft åsikter om kriminalvården. Hon är bland annat engagerad i stiftelsen Kvinnoforum, som arbetar för att förbättra kvinnors villkor ur ett genusperspektiv. (PM)
-
Förra statsrådet Annika Åhnberg fyller 56 år på måndag (7/11).
Stockholm (PM)
Annika Åhnberg gjorde sensation när hon 1992 bröt med vänsterpartiet i riksdagen och några år senare blev socialdemokratisk minister. Men ministerkarriären blev kort. Efter två år som jordbruksminister avgick hon och berättade öppenhjärtigt i memoarerna "Isprinsessa" om konflikterna inom regeringen. Annika Åhnberg är numera ordförande i Rädda barnen och har suttit i Skandia livs styrelse. (PM)
-

Bildtexter:

fd051107_1.jpg
Staffan Heimerson
Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Mer läsning

Annons