Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar onsdag 2 november

/

Annons
Tidigare Volvo-chefen Christer Zetterberg fyller 64 år på onsdag (2/11).
Stockholm (PM)
Christer Zetterberg värvades som Pehr G Gyllenhammars kronprins i Volvo 1990. Men redan två år senare fick han kliva av, sparkad till förmån för Sören Gyll. Zetterberg tillbringade några år utomlands, men har återvänt till Sverige och arbetar bland annat med rikskapitalbolag. Innan Volvo-jobbet var Södertäljefödde Zetterberg koncernchef för PK-Banken och vd för Holmens bruk, bland annat. (PM)
-
Aftonbladets chefredaktör Anders Gerdin fyller 61 år onsdag (2/11).
Stockholm (PM)
Anders Gerdin är Aftonbladets chefredaktör sedan 1997 då han efterträdde Thorbjörn Larsson. Gerdin har arbetat på sin tidning i flera decennier och haft olika chefsposter. Under hans chefskap har Aftonbladet befäst sin position som Sveriges största dagstidning. Tidigare arbetade Anders Gerdin på Nerikes Allehanda. (PM)
-
Sångerskan kd lang fyller 44 år på onsdag (2/11).
Stockholm (PM)
kd lang (hon stavar helst med små bokstäver) är från Kanada, men känner sig nog mer hemma i Nashville, countryns hemstad. Hon har skapat sig en unik musikalisk stil genom att blanda traditionell country med rockabilly och ballader, vilket gett henne en rätt stor publik. Albumet "Ingenue" och hitten "Constant craving" gjorde henne känd i början av 90-talet. De senaste årens produktion har dock inte rönt samma uppskattning hos skivköparna. (PM)
-
Författaren och artisten Jonas Gardell fyller 42 år på onsdag (2/11).
Stockholm (PM)
Folkkäre Jonas Gardell är författare och dramatiker med bred repertoar. "En komikers uppväxt", om hans egen uppväxt i Täby, är kanske hans mest lästa bok. Han har skrivit filmmanus och även arbetat som ståuppkomiker. Tillsammans med maken Mark Levengood ledde han finalen i Melodifestivalen härom året. Han har på senare år turnerat med showen "Väckelsemöte" och skriver på en bok om Jesus, men har också trappat ner lite grann för att vara pappaledig med sonen Amos, 3 år. (PM)
-
Förra statsrådet Britta Lejon fyller 41 år på onsdag (2/11).
Stockholm (PM)
Britta Lejon satt i tre år i regeringen som demokrati-, förvaltnings- och konsumentminister, men fick för två år sedan lämna sin post och bli vanlig riksdagsledamot. Hon är dotter till Anna-Greta Leijon, men stavar sitt namn annorlunda. Sedan 1990 var hon tidigare departementsråd på kommunikationsdepartementet. (PM)
-

Bildtexter:

fd051102_1.jpg
Jonas Gardell
Foto: Janerik Henriksson/Scanpix

Mer läsning

Annons