Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar onsdag 29 mars 2006

/

Annons
Skådespelaren Eric Idle fyller 63 år på onsdag (29/3).
Stockholm (PM)
Eric Idle var en av de sex komikerna i Monty Pythons flygande cirkus, som från 1969 och framåt producerade filmer och framför allt tv-serier, som blivit klassiker. När medlemmarna i Monty Python slutade jobba ihop på 80-talet försökte han sig på en karriär i Hollywood utan större framgång. Eric Idle har bland annat spelat med i tv-serien "Kära Susan" och var engagerad i Broadwayuppsättningen av musikalen "Spamalot" häromåret. (PM)
-
Storbritanniens förre premiärminister John Major fyller 63 år på onsdag (29/3).
Stockholm (PM)
John Major var Storbritanniens premiärminister mellan 1990 och 1997. Han blev länken mellan Margaret Thatcher, som han efterträdde mitt under Irak-krisen, och Tony Blair, som han förlorade makten till 1997. Major blev omvald 1992, men fick avgå efter ett förlorat val 1997. Häromåret blev det skandal sedan det uppdagats att han haft en affär med en kvinnlig minister. (PM)
-
Boxaren Teofilo Stevenson fyller 54 år på onsdag (29/3).
Stockholm (PM)
Teofilo Stevenson är en legend i den olympiska historien. Han vann tre raka OS-guld i tungviktsboxning mellan 1972 och 1980. Han var även ett av Fidel Castros affischnamn, vilket innebar att den skicklige kubanen aldrig fick chansen att mäta sina krafter mot exempelvis Muhammad Ali. (PM)
-
Skådespelaren Rolf Lassgård fyller 51 år på onsdag (29/3).
Stockholm (PM)
Rolf Lassgård började som teaterskådespelare på bland annat Skånska teatern och Folkteatern i Gävleborg, men det är från tv och film vi känner honom bäst. Genombrottet kom i filmen "Min store tjocke far" 1992 och sedan har det blivit många polisroller för Lassgård. Dels i en räcka Sjöwall-Wahlööfilmer och sedan även som Kurt Wallander i flera Mankellfilmatiseringar. (PM)
-

Bildtexter:

fd060329_1.jpg
Eric Idle
Foto: Reuters

Mer läsning

Annons