Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar onsdag 5 april 2006

/

Annons
USA:s förre utrikesminister Colin Powell fyller 69 år på onsdag (5/4).
Stockholm (PM)
Colin Powell var USA:s utrikesminister mellan 2001 och 2005 och fick dra ett tungt lass i det diplomatiska spelet inför Irakkriget. Det var som generalstabschef under Kuwaitkriget 1991 som Colin Powell skapade sig ett namn. Det lyckade kriget gjorde honom till ett eftertraktat namn, men han valde av familjeskäl att inte inleda en presidentvalskampanj. Powell är född i Harlem, New York och krigade i Vietnam på 60-talet. (PM)
-
Sångaren Agnetha Fältskog fyller 56 år på onsdag (5/4).
Stockholm (PM)
Agnetha Fältskog gjorde 2004 överraskande comeback efter 17 år, med sitt album "My colouring book". Men hon höll ändå en låg profil och gjorde inga konserter. Is tället fortsätter hon att leva ett stilla familjeliv strax utanför Stockholm. Hon var Svensktoppssångerska när hon började arbeta med de övriga tre i Abba. Och efter Abbas enorma framgångar fortsatte hon som solosångerska med ett par skivor på 80-talet. Hon gjorde även en roll i filmen "Raskenstam". (PM)
-
Fotbollspelaren Pontus Kåmark fyller 37 år på onsdag (5/4).
Stockholm (PM)
Pontus Kåmark avslutade sin karriär för några år sedan efter en svår knäskada och är nu expertkommentator i TV4. Mittbacken Kåmark var landslagsspelare i tio år med 52 landskamper på meritlistan och han deltog bland annat i VM i USA 1994, då Sverige tog brons. I Sverige spelade han i AIK och IFK Göteborg och han var även proffs ett tag i engelska ligan, i Leicester City. (PM)
-

Bildtexter:

fd060405_1.jpg
Agnetha Fältskog
Foto: Krister Larsson/Scanpix

Mer läsning

Annons