Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar söndag 23 oktober

Annons
Radiomannen Bengt Haslum fyller 82 år på söndag (23/10).
Stockholm (PM)
Bengt Haslum är kanske mest känd som programledare för "Melodikrysset" i nästan 30 år i radio. Han anställdes vid radion 1961 och har gjort flera program. Dessutom har Haslum skrivit en rad böcker om populärmusik, samt skrivit och översatt operettexter. Han har även skrivit poplåtar till bland annat "Nacka" Skoglund. (PM)
-
Direktör Tom Wachtmeister fyller 74 år på söndag (23/10).
Stockholm (PM)
Tom Wachtmeister har tjänat både näringslivet och kungen. Mellan 1975 och 1991 var han vd och koncernchef i Atlas Copco. Mellan 1973 och 1975 var han förste hovmarskalk för den då nyblivne kung Carl Gustaf. Wachtmeister har även varit ordförande i Exportrådet och i Skattebetalarnas förening. Han är storebror till den lite mer omtalade Ian Wachtmeister. (PM)
-
Journalisten Dieter Strand fyller 69 år på söndag (23/10).
Stockholm (PM)
Dieter Strand är en av de profilstarkaste journalisterna inom den socialdemokratiska pressen. Han är en stor Aftonbladetprofil sedan 1966 då han tog steget över från nedlagda Stockholms-Tidningen. Strand, som föddes i Tyskland, men flyttade hit i samband med andra världskriget har även skrivit uppmärksammade böcker om Olof Palme, Thorbjörn Fälldin och Richard Nixon. (PM)
-
Fotbollslegenden Pelé fyller 65 år på söndag (23/10).
Stockholm (PM)
Pelé är fotbollens största stjärna genom tiderna. En levande legend med tre VM-guld för Brasilien och 1 262 gjorda mål under en 20-årig karriär. Stjärnstatusen fick han i Sverige-VM 1958 då han blott 17 år gammal gjorde ett mål i VM-finalen. Efter karriären har Pelé blivit en ambassadör för fotbollen och sportminister hemma i Brasilien. Han kallas Pelé men alla fotbollsfans kan också hans fullständiga namn: Edson Arantes do Nascimento. (PM)
-
Sångaren Thomas Di Leva fyller 42 år på söndag (23/10).
Stockholm (PM)
Thomas Di Leva är en egensinnig sångare som har fängslat sin publik sedan skivdebuten 1982. Han är född till Sven Tomas Magnusson och fick sitt stora genombrott med låten "Vem ska jag tro på?" och albumet med samma namn, 1987. Han är även poet och skådespelare. I somras var han största affischnamnet på Kalasturnén. (PM)
-

Bildtexter:

fd051023_1.jpg
Thomas Di Leva
Foto: Claus Gertsen/Scanpix

Mer läsning

Annons