Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar söndag 4 december 2005

/

Annons
Före detta radiochefen Örjan Wallqvist fyller 77 år på söndag (4/12).
Stockholm (PM)
Örjan Wallqvist var vd för Sveriges Radio mellan 1978 och 1993, som kulmen på en lång chefskarriär inom tidningar och etermedia. Bland annat var det han som fick i uppdrag att dra igång TV2 1969, en kanal han var chef för i tio år. Tidigare var Wallqvist från Motala chefredaktör för Tidningen Vi och medarbetare i Morgon-Tidningen och Stockholms-Tidningen. (PM)
-
Kriminalvårdstyrelsens generaldirektör Lars Nylén fyller 58 år på söndag (4/12).
Stockholm (PM)
Lars Nylén utsågs i fjol till ny generaldirektör för kriminalvårdsstyrelsen efter de uppmärksammade rymningarna den sommaren. Innan dess var han chef för Rikskriminalen från 1996 och sålunda chef för den centrala polisverksamheten i Sverige. Han kom till den posten från Uppsala, där han var länspolismästare mellan 1992 och 1996. Innan dess var Lars Nylén polis i Tierp i Uppland. (PM)
-
Ståuppkomikern Lennie Norman fyller 57 år på söndag (4/12).
Stockholm (PM)
Lennie Norman var en av de första som började syssla med ståuppkomik i Sverige, efter traditionellt amerikanskt snitt. Han har hållit på med det sedan 1989. I flera år var han panelmedlem i tv-programmet "Måndagsklubben". I en tidigare karriär spelade han bas med sin berömda pappa Charlie Norman i hans band. (PM)
-

Bildtexter:

fd051204_1.jpg
Lars Nylén
Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Mer läsning

Annons