Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar söndag 6 november

/

Annons
Förra landshövdingen Görel Bohlin fyller 75 år på söndag (6/11).
Stockholm (PM)
Görel Bohlin blev den första kvinnliga landshövdingen i Västerbottens län när hon utsågs av regeringen 1992. Hon hade posten i tre år. Tidigare hade den Östersundsfödda Görel Bohlin suttit i riksdagen för moderaterna mellan 1979 och 1991. Hon kom in i politiken sent. Drygt 40 år gammal tog hon plats i Sigtunas kommunfullmäktige 1971. (PM)
-
Filmregissören Mike Nichols fyller 74 år på söndag (6/11).
Stockholm (PM)
Mike Nichols arbetade inom teatern innan han blev en av det senaste 60-talets mest hyllade filmregissör. Han är ansvarig för klassiker som "Vem är rädd för Virginia Woolf?" och "Mandomsprovet". Han har även regisserat "Working girl" och "Spelets regler". Han föddes i Berlin, men hans familj flydde undan nazisterna till USA 1939. Hans senaste film, "The closer" fick två Oscarsnomineringar i vintras. (PM)
-
Skådespelerskan Sally Field fyller 59 år på söndag (6/11).
Stockholm (PM)
Sally Field genomgick en spektakulär förvandling från fåniga Burt Reynolds-filmer till seriösa dramaproduktioner som har gett henne två Oscar - för "Norma Rae" och "En plats i mitt hjärta". Hon föddes in i en skådespelarfamilj och kom in i branschen som tonåring. På senare år har vi kunnat se henne i filmer som "Inte utan min dotter" och framför allt som mamma i "Forrest Gump". (PM)
-

Bildtexter:

fd051106_1.jpg
Sally Field
Foto: Reuters

Mer läsning

Annons