Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar söndag 8 maj

Annons
Fotbollsledaren Joao Havelange fyller 89 år på söndag (8/5).
Stockholm (PM)
Brasilianaren Joao Havelange var till 1998 den mäktigaste i fotbollsvärlden. Han ledde i 24 år med järnhand det internationella fotbollförbundet, Fifa. Havelange var arkitekten bakom den ökande kommersialiseringen av världsfotbollen, men också den som ökade tredje världens inflytande i sporten genom att utöka antalet landslag i VM från 16 till 32. (PM)
-
Skådespelaren Tomas von Brömssen fyller 62 år på söndag (8/5).
Stockholm (PM)
Den mångsidige skådespelaren Tomas von Brömssen fick sitt stora genombrott i tv-serien "Albert & Herbet" 1976 mot Sten-Åke Cederhök som sedan blev något av en mentor i karriären. De spelade ihop i flera uppsättningar, ofta på Lisebergsteatern i Göteborg. Det har på senare år blivit många filmroller, bland annat i "Lust och fägring stor", "Hela härligheten" och allra senast i tv-succén "Saltön". (PM)
-
Popstjärnan Enrique Iglesias fyller 30 år på söndag (8/5).
Stockholm (PM)
Enrique Iglesias är son till den store Julio Iglesias, men har gjort sig ett eget namn som en av den latinska popmusikens bäst säljande artister. Han är född i Madrid, men flyttade till Miammi i 20-årsåldern och har haft hitlåt efter hitlåt. Senaste albumet "7", kom 2003. Enrique Iglesias är också känd för sitt förhållande med tennisstjärnan Anna Kournikova. (PM)
-

Bildtexter:

fd050508_1.jpg

Mer läsning

Annons