Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar tisdag 18 oktober

Annons
Rocklegenden Chuck Berry fyller 79 år på tisdag (18/10).
Stockholm (PM)
Chuck Berry uppfann mycket av det vi tar för givet med rock\'n\'roll; gitarriffet till exempel. Utan Chuck Berrys inflytande hade knappast Beatles, Rolling Stones och Beach Boys ens börjat spela. 1955 kom första hitten \"Maybelline\" och sedan radade han upp klassiker - \"Johnny B Goode\", \"Roll over Beethoven\"och \"Rock and roll music\". Han är fortfarande aktiv och turnerar flitigt. För några år sedan spelade han senast i Sverige med Jerry Lee Lewis och Little Richard. (PM)
-
Landshövding Per-Ola Eriksson fyller 59 år på tisdag (18/10).
Stockholm (PM)
Per-Ola Eriksson var en viktig person i riksdagen mellan 1994 och 1998 då centerpartiet samarbetade med socialdemokraterna. \"Pekka\" Eriksson förhandlade med regeringen i egenskap av ordförande i centerns riksdagsgrupp. 1999 lämnade han politiken för att bli generaldirektör för Nutek. Sedan något år är han landshövding i Norrbottens län. Han satt i riksdagen mellan 1982 och 1998 och är lantbrukare i grunden. (PM)
-
Tennisspelaren Martina Navratilova fyller 49 år på tisdag (18/10).
Stockholm (PM)
Martina Navratilova dominerade damtennisen under 1980-talet. Den tjeckiskfödda spelaren vann singeln i Wimbledon hela nio gånger tack vare en offensiv spelstil. 1981 fick Navratilova amerikanskt medborgarskap. 1994 drog hon sig tillbaka efter att ha vunnit 167 turneringar, men de senaste åren har hon gjort comeback och främst spelat dubbel. Navratilova har även gjort stora insatser i kampen för de homosexuellas rättigheter genom att vara en av de första idrottskvinnorna som öppet berättat att hon är lesbisk. (PM)
-

Bildtexter:

fd051018_1.jpg
Per-Ola Eriksson
Foto: Mark Earthy/Scanpix

Mer läsning

Annons