Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar tisdag 28 mars 2006

/

Annons
Författaren Sven Lindqvist fyller 74 år på tisdag (28/3).
Stockholm (PM)
Sven Lindqvist är en författare som är känd som radikal samhällsdebattör. En av hans första böcker var den samhällskritiska "Reklamen är livsfarlig". Det har även blivit reportageböcker om Asien och Sydamerika. Hans "Utrota varenda jävel" från 1992 tar upp västerlandets historiska skuld när det gäller främlingshat. I april ger han ut "Terra Nullius - en resa genom ingens land". (PM)
-
Filmregissören Mike Newell fyller 64 år på tisdag (28/3).
Stockholm (PM)
Mike Newell började som tv-regissör hemma i Storbritannien för att sedan ta chansen att få göra film i USA. Han återvände till England där det stora genombrottet på film kom i början av nittiotalet med "En förtrollad april". Sedan dess har Miek Newell bland annat regisserat "Fyra bröllop och en begravning" och "Donnie Brasco". (PM)
-
Skådespelaren Jessica Zandén fyller 49 år på tisdag (28/3).
Stockholm (PM)
Jessica Zandén är en skådespelare som gjort flera stora roller i tv. Hon fick något av ett genombrott i "Tre kärlekar" mot Samuel Fröler 1989. Det följde hon upp med filmen "Freud flyttar hemifrån". Senare har vi kunnat se henne i så skilda sammanhang som i såpan "Skilda världar" och komediserien "Agnes" i tv (PM)
-

Bildtexter:

fd060328_1.jpg
Sven Lindqvist
Foto: Claus Gertsen/Scanpix

Mer läsning

Annons