Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar tisdag 4 april 2006

Annons
Sångerskan Ann-Louise Hanson fyller 62 år på tisdag (4/4).
Stockholm (PM)
Ann-Louise Hanson har bland mycket annat kallats schlagerdrottning. Hon har tävlat 13 gånger i Melodifestivalen, senast 2004 då hon kom sist i finalen tillsammans med Siw Malmkvist och Towa Carson. Det har blivit över 40 låtar på Svensktoppen och på 90-talet en framgångsrik krogshow och turné med just Siw Malmkvist och Lill-Babs. Numera bor hon halva tiden i Frankrike. (PM)
-
Musikern Gary Moore fyller 54 år på tisdag (4/4).
Stockholm (PM)
Gary Moore blev redan i 20-årsåldern gitarrist i legendariska bandet Thin Lizzy och cementerade bilden av sig själv som en ursäker musiker. I slutet av 70-talet blev det en solokarriär och han har faktiskt haft sin största publik per capita här i Sverige. I början av 90-talet blev "Still got the blues" en stor hit här för nordirländaren. (PM)
-
Författaren Peter Englund fyller 49 år på tisdag (4/4).
Stockholm (PM)
Peter Englund är historikern som har levandegjort historien genom sina böcker. Den första bästsäljaren var "Poltava", 1988, där han skildrade det tragiska slaget från soldaternas perspektiv. Han följde upp den med "Ofredsår", 1993, och "Den oövervinnerlige", 2000. Peter Englund är docent i historia vid Uppsala universitet sedan 1997. 2002 blev han ledamot av Svenska Akademien. (PM)
-

Bildtexter:

fd060404_1.jpg
Ann-Louise Hanson
Foto: Roger Vikström/Scanpix

Mer läsning

Annons