Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar torsdag 20 oktober

Annons
SJ:s förre generaldirektör Stig Larsson fyller 74 år på torsdag (20/10).
Stockholm (PM)
Stig Larsson var generaldirektör för SJ mellan 1988 och 1997 då SJ gick igenom en bolagiseringsperiod. Innan dess hade Stig Larsson arbetat på Ericsson Information Systems och varit vd på Rifa AB mellan 1980 och 1984. Stig Larsson arbetade dessförinnan inom telefonstationsvisionen inom Ericsson mellan 1971 och 1979. (PM)
-
Nobelpristagaren Elfriede Jelinek fyller 59 år på torsdag (20/10).
Stockholm (PM)
Elfriede Jelinek blev i fjol Nobelpristagare i litteratur. Hon kommer från Österrike, ett land vars politik hon varit starkt kritisk mot i sitt författarskap. Jelinek är mest känd för romanen "Pianolärarinnan", som filmatiserats. I fjol spelade Teater Galeasen i Stockholm hennes pjäs "Prinsessdramer". (PM)
-
Utbildnings- och kulturminister Leif Pagrotsky fyller 54 år på torsdag (20/10).
Stockholm (PM)
Leif Pagrotsky är veteran i regeringen och har suttit där i nio år, bland annat som handels- och sedermera näringsminister. Sedan i fjol har han hand om utbildningen och kulturen. Han utmärkte också sig som nejsägare till euron i omröstningen för två år sedan. Pagrotsky var tidigare Göran Perssons statssekretare när denne var finansminister. (PM)
-
Fotbollspelaren Ian Rush fyller 44 år på torsdag (20/10).
Stockholm (PM)
Ian Rush var en notorisk målgörare i Liverpools tröja under 80-talet Walesaren debuterade i Liverpool 1980 och gjorde faktiskt hela 233 mål på 469 matcher i ligan för Liverpool. Han spelade 73 landskamper för Wales, men misslyckades som proffs i italienska Juventus där det bara blev sju mål på 29 matcher under en säsong. Numera tränar han anfallarna i Liverpool. (PM)
-
Rocksångaren Jakob Hellman fyller 40 år på torsdag (20/10).
Stockholm (PM)
Jakob Hellman är sångaren som kom från ingenstans och debuterade med ett album som nästan direkt blev klassiskt. Och sedan lika plötsligt bara försvann. Albumet "... och stora havet" kom 1989 och gjorde sångaren från Vuollerim till stjärna. Men pressen på honom för att göra en uppföljning blev för stor och Jakob Hellman drog sig undan. De senaste åren har han gjort några spelningar då och då, men fortfarande inte följt upp sin succé. (PM)
-

Bildtexter:

fd051020_1.jpg
Jakob Hellman
Foto: Johnny Franzén/Scanpix

Mer läsning

Annons