Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar torsdag 29 juni 2006

/

Annons
Författaren Runer Jonsson fyller 90 år på torsdag (29/6).
Stockholm (PM)
Runer Jonsson är mest känd för barnböckerna om Vicke Viking, den första utkom 1963 och finns nu på ett 15-tal språk. Faktum är att han nog haft större framgångar i utlandet än hemma i Sverige. Det har även blivit en tv-serie i flera omgångar. Han började som journalist hemma i Nybro och debuterade med diktsamlingen »Det var några lågmälda toner» 1946. Runer Jonsson var också tidig med att utpeka mobbningen som en farsot i våra skolor. (PM)
-
Direktör Hans Cavalli-Björkman fyller 78 år på torsdag (29/6).
Stockholm (PM)
Hans Cavalli-Björkman är en man som under de senaste decennierna varit en maktfaktor, både inom bankväsendet och fotbollen. Han satt i högsta ledningen för S-E-Banken under hela 80-talet och var koncernchef 1987-1989. Samtidigt var han ordförande i Malmö FF mellan 1975 och 1999 och fick bland annat uppleva MFF i en Europacupfinal mot Nottingham 1979. Han har även varit ordförande för bland annat tidningen Arbetet. (PM)
-
Sångerskan Blossom Tainton Lindquist fyller 44 år på torsdag (29/6).
Stockholm (PM)
Blossom Tainton var en av tre diskodamer i Afro-dite, gruppen som vann Melodifestivalen och kom åtta i schlager-EM för fyra år sedan med »Never let it go». I sommar ger de sig ut på en turné, efter ett längre uppehåll. Blossom Tainton har varit i musikbranschen i flera decennier, mest som körsångerska. Men hon är också personlig tränare, med ett eget företag och har inom det området gjort stor succé med tv-programmet \"Toppform\". (PM)
-

Bildtexter:

fd060629_1.jpg
Blossom Tainton Lindquist
Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Mer läsning

Annons