Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar torsdag 30 mars 2006

Annons
Ikeas grundare Ingvar Kamprad fyller 80 år på torsdag (30/3).
Stockholm (PM)
Ingvar Kamprad grundade Ikea för snart 60 år sedan och byggde upp företaget till ett av världens mest kända. 1943 började lantbrukarsonen Kamprad sälja möbler på postorder och 1958 öppnades det första varuhuset i hemstaden Älmhult. Sedan har koncernen, som fortfarande kontrolleras av Kamprad och hans släktingar, expanderat utomlands. Numera är han världens fjärde rikaste, enligt en ny undersökning. (PM)
-
Skådespelaren Warren Beatty fyller 69 år på torsdag (30/3).
Stockholm (PM)
Warren Beatty är minst lika känd för sina kvinnohistorier som för sina filmer. Han har varit ihop med kvinnor som Leslie Caron, Joan Collins och Madonna. Som filmmakare har han vunnit Oscar för filmen \"Reds\". Genombrottet kom 1967 med \"Bonnie & Clyde\". Numera är han stadgad familjefar med hustrun Annette Bening och fyra barn. (PM)
-
Musikern Eric Clapton fyller 61 år på torsdag (30/3).
Stockholm (PM)
Eric Clapton blev tidigt en legend. Redan i slutet av 60-talet nådde han den statusen efter att ha spelat gitarr med Yardbirds, John Mayall, Cream och Blind Faith. Med Derek & the Dominoes hade han sin största hit, \"Layla\". På 90-talet fick karriären en ny fart med singeln \"Tears in heaven\", skriven efter hans sons död. I fjol återförenades Cream för några konserter i London. (PM)
-
Sångerskan Céline Dion fyller 38 år på torsdag (30/3).
Stockholm (PM)
Céline Dion kämpar om herraväldet i balladdivornas värld mot Mariah Carey och Whitney Houston. Häromåret gjorde hon come back från mammaledigheten med en show i Las Vegas. Hon slog igenom i början av 90-talet i USA, men redan 1988 vann kanadensiskan Dion schlager-EM för Schweiz med \"Ne partez pas moi\". (PM)
-

Bildtexter:

fd060330_1.jpg
Céline Dion
Foto: Reuters

Mer läsning

Annons