Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar torsdag den 21 april

Annons
Drottning Elizabeth av Storbritannien fyller 79 år på torsdag (21/4).
Stockholm (PM)
Drottning Elizabeth har varit drottning i 53 år. Det var den 6 februari 1952 hon fick efterträda sin far Georg VI som hastigt dött. Sedan 1947 är Elizabeth gift med Philip Mountbatten, hertigen av Edinburgh. Hon har gång på gång avvisat spekulationer om att hon skulle abdikera och låter därmed sin son prins Charles fortsätta vara kronprins och han gifte ju sig häromveckan på nytt. (PM)
-
Sångaren Iggy Pop fyller 58 år på torsdag (21/4).
Stockholm (PM)
Iggy Pop är döpt till James Osterberg och kallas dessutom ofta för punkens gudfader. Med sitt band Stooges blev Iggy Pop en föregångare för vad som komma skulle av punkband. I slutet av 70-talet blev han soloartist. Skivor som \"Blah, blah blah\" och \"Brick by brick\" blev succéer och fortfarande turnerar Iggy Pop världen runt och charmar nya generationer punkfans. (PM)
-
Friidrottaren Ludmila Engquist fyller 39 år på torsdag (21/4).
Stockholm (PM)
Ludmila Engquists karriär fick ett abrupt slut när hon erkände att hon dopat sig inför vinter-OS 2002. Allt för att den nya karriären som bobåkare skulle gå bra. Det kastade en mörk skugga över friidrottskarriären som var så framgångsrik. OS- guldet 1996 och VM-guldet 1997 på 100 meter häck för ryskfödda Engquist måste nu ifrågasättas. Numera jobbar Ludmila som massör. (PM)
-

Bildtexter:

fd050421_1.jpg
Drottning Elizabeth av Storbritannien fyller 79 år på torsdag.
Foto: David Bebber/Reuters

Mer läsning

Annons