Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kerstin Mörén har avlidit

Annons
Kerstin Mörén, född Hörnfeldt, Sundsvall, har avlidit i en ålder av nära 91 år.
Hon var född i Stockholm och växte upp i Östersund. Efter avslutade studier i Östersund arbetade hon vid sjukkassan i Stockholm. Där träffade hon sin blivande make Erik Mörén från Erikslund, Ånge, och paret bosatte sig efter giftermålet i Östersund. 1955 kom familjen till Sundsvall efter en kortare period i Skellefteå. Maken avled 1977 och Kerstin levde sedan ensam. Hennes mor fanns kvar i livet fram till 1999 och blev 107 år. Kerstin hälsade ofta på henne i Östersund och hjälpte till med allehanda sysslor.
Under hela sitt yrkesliv arbetade hon heltid, under tiden i Östersund bland annat på rektorsexpeditionen vid Allmänna läroverket. I Sundsvall arbetade hon vid Försäkringskassan fram till sin pensionering.
Politik var ett av Kerstin största intressen. Under ungdomsåren i Östersund engagerades hon i Högerpartiet, som det hette då, och fanns med på valbar plats till riksdagen. Under tiden i Sundsvall var hon aktiv i Moderata samlingspartiet och satt med i kvinnoklubbens styrelse, samt i länsförbundet.
Politik var hennes stora intresse som tog det mesta av hennes fritid men när hon fick tid över gick hon gärna på teatern.
Närmast sörjande är sonen Anders med hustrun Raila, barnbarnen Ami och Robert samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons