Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kjell Pettersson har avlidit

Annons
Kjell Pettersson, Stockholm, har avlidit 66 år gammal.
Kjell föddes och växte upp i Bergeforsen, Timrå. Sitt första arbete fick han som 16-åring på Kolimporten Laurentz, som sedermera blev Beijer bygg i Sundsvall. Efter en tid utsågs han till försäljningschef, men snart nog gick flyttlasset till Umeå. Där blev han ansvarig för Beijers uppbyggnad och träffade också sin nuvarande livskamrat, Wivan.
Efter ytterligare en tid blev så Kjell ombedd att återvända till Sundsvall, nu som chef för Beijer Norrland. Så blev också fallet, varefter villa byggdes, och fädernets sommarställe upprustades och byggdes till. Uppenbarligen var det med tanke på den slutliga destinationen.
Så småningom utvecklades andra planer i makarnas huvuden och 1983 förvärvades företaget Hellgrens Papper, där Kjell blev delägare och VD.
Företaget, som uteslutande drevs av makarna, utvecklades väl och såldes senare då beslut fattats om flytt till Stockholm.
Under större delen av Sundsvalls-vistelsen satt Kjell representerad i Nordbankens styrelse.
1998 gick så flytten till Stockholm, vilken för Kjells del skulle bli slutstationen. Kjell tyckte mycket om golf men hans intresse för jakt och fiske lämnade honom aldrig. Han var en utåtriktad person, men var ändå reserverad i sitt umgängesval. Kjell var mycket omtyckt bland kolleger och arbetskamrater, samtidigt drivande och krävande i sitt arbete. Han hade alltid ett gott ord på vägen och var alltid öppen för förändringar och nya idéer.
Kjell var en positiv och tillmötesgående person, mycket omtyckt och älskad som dessvärre rycktes bort alltför tidigt till följd av sin sjukdom.
Hans närmaste är hustrun Wivan och barnen Lena med familj och Jens samt bonusbarnen Christer och Carin med familjer.

Mer läsning

Annons