Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kjell Strandberg 80 år

/

Annons
80 år fyller i dag Kjell Strandberg, Granlo.
Han föddes i Örnsköldsvik och efter avslutad skolgång började han en 4-årig yrkesskola vid Hägglund och söner. Hans stora hobby då var segelflygning. Efter militärtjänsten vid F21 i Luleå påbörjade han ingenjörsutbildning vid ÖTS. Därefter anställdes han som verktygskonstruktör vid Scania i Södertälje och senare som produktionstekniker vid Volvo i Köping.
Han mötte sin blivande fru Irma under åren i Ö-vik. Hon fanns också vid hans sida under åren i Södertälje och Köping. Bröllopet skedde 1954 i Själevads kyrka. Bröllopsresan gick till Norge i en gammal DKW -38. Det var en äventyrlig färd där bromsarna blev glödheta i utförsbackarna och kylaren kokade i nedförsbackarna.
1959 gick flyttlasset till Sundsvall där Kjell började arbeta som produktionstekniker för Sundsvalls Verkstäder, nuvarande Emhart. Efter ett antal år blev han produktionsteknisk chef, en tjänst han innehade fram till sin pensionering.
Mycket av sin lediga tid ägnade han åt villan i Granlo. Husvagnsresor både inom och utom landets gränser var populära. Under vinterhalvåret var det skidåkning och slalom som gällde i Åre och Vemdalen där husvagnen stod varje vinter. Den ärvda sommarstugan i Lomsjön utanför Ö-vik användes flitigt under somrarna. Att arbeta med trä har varit en favoritsysselsättning. Kjell har tillverkat allt från vävstolar till svepaskar.
Kjell Strandberg har varit sekreterare i SRF, Sveriges rationaliseringsförening, Sundsvallregionen, samt aktiv medlem i Lions och Caravan club.
Födelsedagen firar Kjell hemma tillsammans med familjen, dottern Carina och hennes familj som bor i Sundsvall. Sonen Mikael med familj bor för närvarande i Melbourne, Australien, och kan inte vara med.

Mer läsning

Annons