Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kurt Jansson har avlidit

Annons
Kurt Jansson, Kvissleby, har avlidit i en ålder av 75 år.
Han var bördig från Stockholm och kom till Sundsvall 1968 i samband med ett företagsförvärv. Firman drev han sedan under 17 år tillsammans med hustrun.
I unga år var Kurt Jansson aktiv idrottare och spelade både hockey och fotboll för Djurgården. Han har spelat mot legender som Sven Tumba och Rolle Stoltz. På grund av skador fick dock idrottandet läggas på hyllan.
1955 träffade han sin blivande hustru Kerstin, född Ryberg, från Stockholm, och de gifte sig två år senare. 1967 föddes sonen Peter, som i sin tur har utökat familjen. Kurt Jansson uppskattade att vara farfar och umgicks mycket med sina barnbarn Alexander och Anton. De hade ett stort gemensamt intresse i idrotten.
Att se andra delar av Sverige och världen var ett annat intresse och Kurt och Kerstin reste en del med sonen Peter och hans familj. Tillsammans med goda vänner reste de även utomlands. Innan sonen föddes levde de sjömansliv och tillbringade somrarna i Stockholms skärgård. Camping har också varit ett stort nöje genom hela livet.
De sista månaderna tog sjukdom över och grusade planerna på ett behagligt pensionärsliv. Närmast sörjande är hustrun Kerstin, sonen Peter med familj samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons