Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnliga företagareprofilen Karin Myhrgren har avlidit

/

En av Sundsvalls mest kända kvinnliga företagareprofiler, fru Karin Myhrgren, född Kjelldén, har efter en tids sjukdom avlidit. Hon var vid sin bortgång 81 år gammal. Tillsammans med sin make Lennart, drev hon under många år företagen LM Reklam och Biljettcentralen. Förutom av maken sörjes hon närmast av dottern Karin på Gotland med familj, framlidna dottern Ingers tre söner med familjer samt sonen Lars i Sundsvall med familj.

Annons
Karin Myhrgren genomgick i unga år handelsutbildning och var först läkarsekreterare vid dåvarande lasarettet. Hon arbetade sedan som kontorist vid Grundbergs Rör och Näslund & Wiklunds järnhandel.
Efter giftermålet år 1944 blev hon efterhand involverad I makens verksamhet. Denne hade börjat som resande för Åhlén & Åkerlunds förlag, bland annat med uppgift att etablera affischpelare.Det framtidsavgörande steget blev ett uppdrag för Nordiska Mässor. Uppdragen med mässor blev allt flera och år 1955 startades det gemensamma företaget LM Reklam med huvudsaklig inriktning på mässor och utställningar. Företaget hade sin bas på Köpmangatan och det utmärkta läget gjorde att teaterföreningen ville ha hjälp av företaget med försäljningen av biljetter och abonnemang. Detta samarbete ledde fram till bildandet av dotterföretaget Biljettcentralen. Jämsides med det administrativa ansvaret för reklamföretaget var Karin Myhrgren också den som byggde upp både föreningslivets och kundernas förtroende för biljettförsäljningen. Detta ledde också till en utmärkelse från Riksteatern för bästa marknadsföring.
Makarna Myhrgren arbetade jämsides I företagen under alla år och upplevde tillsammans en kraftig utökning av verksamheten, bland annat med många tunga uppdrag utomlands och för skogskoncernen SCA. Under denna expansiva tid var Karin Myhrgren med sin realistiska och kreativa syn på tillvaron och företagandet en stor tillgång både för LM Reklam och familjen, den familj som alltid var viktigare än allt annat.
Karin Myhrgren var också musikalisk och förutspåddes en framtid som cellist. Den verksamheten kom hon ändå bara att ha som personligt nöje, liksom att hon vid olika kalas gärna tog fram dragspelet för att förhöja feststämningen.
Sitt smultronställe hade hon och familjen i Sälsundet på Alnö. Där fick hon pyssla om sina blommor och studera hur sommarens alla fjärilar fylkades kring hennes färggranna rabatter.
En företagsam, arbetsivrig och alltid lika plikttrogen kvinna har avslutat ett långt och framgångsrikt livsverk.
Gustaf Eriksson

Mer läsning

Annons