Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lage Sundén har avlidit

/

Annons
Lage Sundén, Stöde, har avlidit 63 år gammal.
Han var född i Hammerdal, Jämtland, och växte upp tillsammans med sina fyra syskon.
Hela sitt yrkesliv arbetade han inom kriminalvården. I sin ungdom flyttade han till Stockholm och jobbade vid Långholmen. Han var också ordningsvakt vid olika tunnelbanestationer, och där träffade han sin blivande maka, som arbetade som biljettförsäljerska. Hon hette Birgit Holmberg och kom från Helsingfors, Finland. Efter giftermålet 1970 flyttade paret till Fränsta och Lage jobbade på Viskananstalten. Han var även ordningsvakt vid olika danstillställningar och evenemang.
1972 föddes dottern Elisabeth och tre år senare byggde makarna hus i Stöde. Hustrun avled 1981 och Lage fick ensam axla ansvaret för sin lilla dotter.
Lage Sundén var helnykterist och mycket engagerad inom nykterhetsrörelsen och socialdemokraterna. I senaste kyrkovalet blev han invald i kyrkofullmäktige i Stöde. Han var en sådan person som inte bara var med och fattade beslut om olika saker, han såg till att de förverkligades genom eget arbete också. Bland annat var han med och startade bion i Stöde och ordnade tillsammans med hustrun ungdomsdiscon under 1970- och 1980-talet.
2001 blev han pensionär och en aktiv medlem i PRO. Han deltog i olika utflykter och åkte på resor. Han var nyligen på kurs om mobiltelefoner i Bispgården och skulle vidarebefordra sina nya kunskaper till andra som cirkelledare. Han levde upp och trivdes som pensionär.
Lage Sundén var en stridbar person som inte var rädd att stå upp för andra. Ett utmärkande drag i hans personlighet var hans envishet, på både gott och ont.
På äldre dagar blev barnbarnen hans stora glädje. Lage njöt av samvaron med dem och blev som barn på nytt.
Närmast sörjande är dottern Elisabeth med sambo Tony, barnbarnen Rasmus och Felix, syskonen Gun, Sven-Ivar och hans dotter Jenny, Ove och Raidie samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons