Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars I Johansson 60 år

/

Annons
60 år fyller i morgon tisdag Lars I Johansson, Sundsvall.
Han är född och uppvuxen i Jukkasjärvi men lämnade hembygden som 18-åring och tog värvning i flygvapnet. Teknikintresset tog emellertid över och tiden i försvaret blev bara två år. Han utbildade sig till ingenjör i Malmberget och flyttade med sin Margit till Stockholm 1969.
Där jobbade han som konsult samtidigt som han gick på KTH, Kungliga tekniska högskolan. Under Stockholmstiden föddes familjens två flickor och när studierna vid KTH var klara 1975 gick flyttlasset tillbaka norrut och ett jobb vid LKAB i Kiruna.
Efter tre år i Kiruna flyttade hela familjen till Vietnam och Bai Bang, där Lars var projektledare för pappersbruket. När pappersmaskinen började producera papper återvände familjen till Kiruna där Lars deltog i det nya projektet Viscaria, koppargruvan som LKAB öppnade 1982.
Efter en kortare tid i Malmö kom familjen till Sundsvall 1984, och ett jobb på SCA Ortviken för Lars. Under tiden på Ortviken var han med i projektet pappersmaskinen PM5 som togs i drift 1986. Huvudkonsult för PM5 var det finska konsultbolaget Jaako Pöyry som Lars fick anställning vid efter PM5:s start.
I februari 1994 flyttade Margit och Lars till Indonesien för att vara med om att färdigställa ett massabruk på Sumatra. I början av 1995 blev Lars utsedd till vd för Jaako Pöyry i Indonesien med placering i Jakarta.
Efter nästan nio år där flyttade de hem till Sundsvall sommaren 2003, och Lars blev vd för Jaako Pöyry i Sverige, en befattning han fortfarande har.
Under alla åren utomlands har Sundsvall och huset i Petersvik alltid varit den fasta punkten. Att snickeri är ett av Lars stora intressen kan man se på huset som är helt restaurerat från källare till taknock. Ett annat fritidsintresse är golf som delas också av Margit, liksom tärningsspelet balut.
De tre barnbarnen ser till att morfar inte tappar leksinnet, utan håller sig igång med olika upptåg.
Födelsedagen firas i bostaden med mottagning under eftermiddagen.

Mer läsning

Annons