Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lasse Pargéus har avlidit

/

Annons
Lasse Pargéus, Sundsvall, har efter en kort tids sjukdom avlidit 49 år gammal.
Han föddes i Uppsala och kom som 13-åring till Sundsvall. Här gick han högstadiet vid Åkersviksskolan och utbildade sig sedan till ingenjör vid Västermalms gymnasium. Direkt efter militärtjänstgöringen vid Lv5 i Sundsvall fick han jobb vid KemaNords övre fabrik i Bredsand. I början av 1980-talet flyttade Lasse till Gävle där han utbildades och fick en tjänst som strålskyddsingenjör vid Forsmarks kärnkraftverk.
Han återvände så småningom till Sundsvall och jobbade som ingenjör vid Telias mönsterkortsfabrik i Timrå. En trafikolycka i början av 1990-talet satte dock stopp för detta och Lasse tvingades omskola sig. Han utbildade sig till grundskolelärare i Härnösand men hann inte arbeta som sådan då han den mesta tiden var sjukskriven eller på rehabilitering på grund av olyckan.
I mitten av 1980-talet bildade han familj med Maria från Falkenberg. De fick barnen Magnus och Anna. Paret gick senare skilda vägar men förblev goda vänner.
Lasse var sedan många år aktiv i FBU, Frivillig befälsutbildning. Han var även engagerad i ungdomsarbete, både som ledare och tränare, i Nolby HC och Njurunda SK. Han var också verksam som hockeydomare under lång tid. Lasse tillbringade gärna sin fritid på sjön. Han hade båt och under sommarhalvåret seglade han så ofta tillfälle gavs.
Närmast sörjande är barnen Magnus och Anna, Maria, pappa Åke och syskonen Lena och Bosse med familjer, övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons